Ørn Forlag

Utgiver av bøker om norsk natur og kultur

Småviltguiden - artskunnskap for jegere

2019-10-07 Bjørn Olav Tveitjakt

Ørn forlag | Småviltguiden - artskunnskap for jegere

Hvordan skille jaktbart fra fredet vilt? Det er det viktigste en jeger må kunne. Samtidig er det kanskje også det vanskeligste, noe ikke minst erfaringer fra jegerprøvene viser. Denne boka forteller på en enkel måte hvordan du i typiske jaktsituasjoner ser forskjell på de artene du kan felle - og hvilke du må la gå. Samtidig får du mye nyttig og spennende informasjon om viltet. En god jeger kjenner sitt bytte!

Boka viser artene i riktige drakter i forhold til jakttidene, i like positurer så de lett kan sammenliknes, med piler til de viktigste kjennetegnene, og med symboler som viser hvilke som kan jaktes og hvilke som er fredet:
Vadefugler 3

Småviltguiden er basert på den nye Jaktforskriften for 2017-2022, med nye jakttider og oppdatert med hvilke arter som ikke lenger er jaktbare - foruten en ny jaktbar art!

De livaktige illustrasjonene er malt av Øivind Egeland, en av Skandinavias mest begavede naturkunstnere. Bjørn Olav Tveit er blant våre ledende eksperter på artskunnskap og feltkjennetegn.

Sammen har de laget en pedagogisk og lettfattelig guide til hvordan skille alle jaktbare arter fra sine fredete forvekslingsarter, nyttig enten du skal ut på jakt eller er på vei til å ta jegerprøven.

Tittel: Småviltguiden - artskunnskap for jegere
Tekst: Bjørn Olav Tveit
Illustrasjoner: Øivind Egeland
Format: 245 x 225 mm
Omfang: 136 sider
ISBN: 978-82-998062-7-5
Pris: kr 398,-
Utgitt: Høsten 2017

Se det artige innslaget om Småviltguiden på TV2s God morgen, Norge!

large smaaviltguiden tv2 gmn 0

Hylles av Jegerforbundet!
Norges Jeger- og Fiskerforbunds medlemsblad Jakt & Fiske omtaler Småviltguiden som en «særdeles grundig guide for småviltjegeren», med «detaljerte og naturtro tegninger og akvareller», der «også erfarne småviltjegere vil kunne lære noe nytt»!
Les hele anmeldelsen på nett her!
njff anmeldelse smal

Se Øivind Egeland trylle fram forsideillustrasjonen!

egeland ulv1c small
Øivind Egeland fra Sandnes regnes som en av Skandinavias fremste naturkunstnere.

![](https://www.paypalobjects.com/en_US/i/scr/pixel.gif)
Loading...
Ørn Forlag

Bjørn Olav Tveit (f. 1970), forfatter av Fugler og fuglafolk på Utsira, Guide til Norges fugleliv og A Birdwatcher’s Guide to Norway, er oppvokst og bosatt i Bærum og har vært en dedikert fuglekikker siden guttedagene. Han har vært leder i Asker og Bærums lokallag av Norsk Ornitologisk Forening, medgrunnlegger og mangeårig leder av Utsira fuglestasjon, og sitter i Norsk sjeldenhetskomité for fugl (NSKF). Når han ikke er ute i felt, forsørger han familien som seniorrådgiver i Norsk kulturråd med digital kulturformidling som fagfelt. Tidligere har han drevet med kart, oppslagsverk, digitale læremidler samt multimedia, som utvikler, redaktør og redaksjonssjef i forlagshusene Gyldendal og Cappelen Damm. Han driver nå Ørn forlag.