Ørn Forlag

Utgiver av bøker om norsk natur og kultur

Opplev og utforsk sommerfugler

2014-12-17 Lars-Jørgen Natvikjakt

opplev og utforsk sommerfugler

Vi omgir oss med sommerfugler fra tidlig vår til senhøst, både på solrike sommerenger og ved utelampen om natta. Bare i Norge finnes det 2200 arter som til sammen utgjør et fantastisk mangfold i mønster, fargeprakt og levevis.

Denne boka gir deg alle de praktiske tipsene til hvordan du selv kan få utbytte av å utforske denne fascinerende dyregruppen, enten du bare vil berike søndagsturen eller du har tenkt å bygge opp din egen sommerfuglsamling.Her beskrives de mest effektive metodene, fra å fange dem med sommerfuglhåv til hvordan du lokker dem til deg med lys og luktstoffer.

Visste du forresten at mange sommerfugler ikke kan motstå duften av vin? Du får også en mengde råd om fotografering, artsbestemmelse, preparering, oppbevaring og systematisering. Du får svar på hvordan du gjør hagen din attraktiv for sommerfugler, hvordan du klekker frem sommerfugllarver og hvordan du deler dine opplevelser og observasjoner med andre sommerfuglentusiaster. Opplev og utforsk sommerfugler er den første boka i sitt slag skrevet for norske forhold. Den er ført i pennen av Lars-Jørgen Natvik, en av Norges fremste sommerfugleksperter.

Forord av Leif Aarvik, samlingsansvarlig for sommerfugler ved Naturhistorisk museum i Oslo.

![](https://www.paypalobjects.com/en_US/i/scr/pixel.gif)

Trykk på Kjøp nå-knappen over for å kjøpe boka med betalingskort eller PayPal-konto.

Du får boka i posten i løpet av få dager.
Alternativt kan du ringe eller sende sms til tlf. 911 89 016, eller send en epost til bestilling@ornforlag.no.Da kan du få faktura med boka i posten.

Bla i deler av boka ved å klikke her!
Se forfatterens egen sommerfuglside ved å klikke her!

Hva mener anmelderne?
Inspirerende bok om sommerfugler […] Den instruktive teksten er hele tiden godt illustrert med gode tegninger og bilder.” 
John-Arvid Grytnes, professor ved Institutt for biologi, Universitetet i Bergen (anmeldelse i Naturen nr. 2 2015)

“En grundig, god og vakker bok.”  Les hele anmeldelsen av boka i Insekt-Nytt ved å klikke her! 

**“Jag rekommenderar boken varmt.” **Les hele anmeldelsen av boka i Entomologisk Tidskrift ved å klikke her!

Lærere anbefales å lese ”Opplev vår fantastiske sommerfuglfauna – et naturfagsprosjekt” i Naturen nr. 5 2014
(Et sammendrag finnes her
)

Tittel: Opplev og utforsk sommerfugler
Forfatter: Lars-Jørgen Natvik
Pris: 398,-
Format: 160x240 mm
Sider: 208 s.
Innbinding: Innbundet
ISBN: 978-82-93314-00-4
Utgitt: mai 2013

Loading...
Ørn Forlag

Bjørn Olav Tveit (f. 1970), forfatter av Fugler og fuglafolk på Utsira, Guide til Norges fugleliv og A Birdwatcher’s Guide to Norway, er oppvokst og bosatt i Bærum og har vært en dedikert fuglekikker siden guttedagene. Han har vært leder i Asker og Bærums lokallag av Norsk Ornitologisk Forening, medgrunnlegger og mangeårig leder av Utsira fuglestasjon, og sitter i Norsk sjeldenhetskomité for fugl (NSKF). Når han ikke er ute i felt, forsørger han familien som seniorrådgiver i Norsk kulturråd med digital kulturformidling som fagfelt. Tidligere har han drevet med kart, oppslagsverk, digitale læremidler samt multimedia, som utvikler, redaktør og redaksjonssjef i forlagshusene Gyldendal og Cappelen Damm. Han driver nå Ørn forlag.