Ørn Forlag

Utgiver av bøker om norsk natur og kultur

Utsira

2012-12-26 Bjørn Olav Tveitfugler

Utsira:

En liten og forblåst øy ute i havgapet, men like fullt et idyllisk stykke Utkant-Norge med en magisk tiltrekningskraft på trekkfugler. Artssammensetningen på Utsira er unik blant norske trekkfugllokaliteter. Turteldue, tartarpiplerke, gulbrynsanger, dvergfluesnapper, hortulan og dvergspurv – arter som på de fleste andre lokaliteter vil nevnes blant årets høydepunkter – er å regne som faste trekkgjester på den vesle rogalandsøya. Ingen andre steder i landet har du større sjanser for å finne søreuropeiske og asiatiske arter som dverglerke, sibirpiplerke, sitronerle, sørnattergal, sibirsk svartstrupe, starrsanger, rødstrupesanger, fuglekongesanger, pirol, rosenstær og sibirspurv. Og med ni funn av amerikanske spurvefugler, er det ingen plass i Skandinavia du heller bør reise til hvis det er megarariteter du drømmer om å finne. Havfugltrekket kan være spektakulært og har inkludert svartbrynalbatross, flere storlirer og en rekke sabinemåker. Hele 313 spontant forekommende arter er påtruffet på Utsira, og tjue av dem representerer førstegangsfunn for Norge. Denne boka gir for første gang en presentasjon av alle fuglearter påtruffet på øya og omstendighetene rundt de mest spektakulære funnene. Du får også mange gode tips om hvordan du selv finner sjeldne fugler. Et spennende stykke norsk ornitologisk historie, fra 1930-tallet fram til våre dager, setter de ornitologiske begivenhetene i et menneskelig perspektiv.

 

Trykk på Kjøp nå-knappen over for å kjøpe boka med betalingskort eller PayPal-konto. Du får boka i posten i løpet av få dager. Alternativt kan du ringe eller sende sms til tlf. 911 89 016, eller send en epost til bestilling@ornforlag.no.
Forfatter: Tveit, Mobakken og Bryne
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 284 s
Innbinding:Innbundet
ISBN: 978-82-996967-0-4
Pris: kr. 298,- TILBUD: NÅ KR. 199,-

Loading...
Ørn Forlag

Bjørn Olav Tveit (f. 1970), forfatter av Fugler og fuglafolk på Utsira, Guide til Norges fugleliv og A Birdwatcher’s Guide to Norway, er oppvokst og bosatt i Bærum og har vært en dedikert fuglekikker siden guttedagene. Han har vært leder i Asker og Bærums lokallag av Norsk Ornitologisk Forening, medgrunnlegger og mangeårig leder av Utsira fuglestasjon, og sitter i Norsk sjeldenhetskomité for fugl (NSKF). Når han ikke er ute i felt, forsørger han familien som seniorrådgiver i Norsk kulturråd med digital kulturformidling som fagfelt. Tidligere har han drevet med kart, oppslagsverk, digitale læremidler samt multimedia, som utvikler, redaktør og redaksjonssjef i forlagshusene Gyldendal og Cappelen Damm. Han driver nå Ørn forlag.